Mit jelent az előzetes engedélyezés?

Az előengedélyezési funkció csak egy bizonyos összeg zárolására szolgál a kártyán azzal a céllal, hogy a tranzakciót egy későbbi szakaszban lehessen végrehajtani. Később az Előengedélyezés menüből az előengedélyezési kód megadásával lehet azt befejezni vagy törölni. Az előengedélyezéshez szükséges összeget meg kell adni, és a terminál nyugtát nyomtat.
Ha a kereskedő az üzleti tevékenysége alapján jogosult az előengedélyezési tranzakciókra, az előengedélyezés funkciója feloldásra kerül a myPOS terminálon. Az előengedélyezési tranzakció végrehajtása során egy előengedélyezési kód generálódik, és ez a kód megjelenik a bizonylaton és a myPOS-fiók Kereskedői szolgáltatások menüjének előengedélyezés lapján a tranzakció részleteiben.
Az előengedélyezett összeg nem terheli a Kártyát, hanem csak zárolásra kerül, és nem kerül elszámolásra, amíg nem teljesül. Ez azt jelenti, hogy a kereskedőknek el kell végezniük az Előengedélyezés kitöltését ahhoz, hogy a pénzösszegek a myPOS számlájára érkezzenek. Azoknak a kereskedőknek, akik az előengedélyezést a terminálon szeretnék befejezni, az eredeti előengedélyezési tranzakcióval generált előengedélyezési kódot kell megadniuk, és be kell írniuk az összeget.Általánosságban elmondható, hogy az engedélyezés kiegészítésének összege és az eredeti előzetes engedélyezés összege eltérhet egymástól, de az engedélyezés kiegészítésének összege nem lehet magasabb, mint az eredeti összeg. Az előengedélyezés kitöltésének legkésőbb az eredeti előengedélyezéstől számított 30 napon belül meg kell történnie. Ha az előengedélyezési tranzakciókat nem fejezik be ezen időszakon belül, az előengedélyezést a myPOS Europe Ltd. automatikusan törli, és a kereskedőknek a törlésért díjat kell fizetniük.
A díj a Számlatarifa oldalon látható. A kereskedők a myPOS termináljukon kezdeményezhetik az előengedélyezés törlését. Ebben az esetben a kereskedőknek meg kell adniuk az eredeti előengedélyezési tranzakcióval generált előengedélyezési kódot, és meg kell erősíteniük a törlést. Az automatikus törléssel megegyező díjat kell fizetni. Amint az előengedélyezett tranzakció befejeződik/letörlődik, az megjelenik a tranzakciók listájában, amelyeket a megfelelő díjakkal együtt kell elszámolni a myPOS-számlán.

Hasznos volt ez a cikk?

Haven't found what you're looking for?

Submit a request