Självidentifiering

Nedan följer stegen:

• Först blir du ombedd att ange din nationalitet och din typ av ID-handling.
  • Appen kommer be dig godkänna tillgång till geografisk plats.
  • Nu kan du komma igång!
  • När du trycker på “Fortsätt” så kommer appen fråga om tillgång till mikrofon och kamera.
  • Självidentifieringen börjar med att ta en bild på din valda ID-handling. Du kommer behöva justera ID-handlingen så att den hamnar inom de riktlinjer som syns på skärmen; du börjar med framsidan och sedan baksidan. När du justerat ID-handlingen så att den hamnar inom ramen som syns på skärmen så kommer mobilen automatiskt att ta en bild. Ha i åtanke att allting på ID-handlingen måste synas på bilden och vara läsbart.
  • Du har en möjlighet att ta om bilden om vissa delar blev suddiga eller inte syntes.
  • Nästa steg är att ta en selfie. Du kommer att guidas så att ditt ansikte är placerat inom en cirkel på skärmen. Var noga med att inga andra personer syns i bakgrunden. Du kommer även få instruktioner om du behöver flytta ditt ansikte närmare eller längre bort från skärmen för att ta bilden, eller om du behöver mer ljus i lokalen.
  • En skärm dyker upp som visar att bilderna laddas upp till systemet. Om uppladdningen skulle misslyckas så måste du göra om självidentifieringen igen från början.
  • På den sista skärmen så blir du informerad om att dina dokument håller på att behandlas och att du kommer få en notis från oss när vi är färdiga.
  • Om du behöver skicka in ett adressintyg så kommer du att få ett mejl, en pushnotis och ett meddelande i notifieringscentret på ditt konto om detta.
  • Vänligen notera att ytterligare dokument kan komma att krävas för att verifiera ditt företag och färdigställa verifieringsprocessen. Om vi behöver fler dokument eller uppgifter från dig så återkopplar vi inom flera arbetsdagar.
  • Sådär! Välkommen till myPOS-familjen!