Hoe kan ik telefonisch betalingen accepteren?

Betalingen via de telefoon worden ook wel MO/TO of virtuele terminal betalingen genoemd. MO/TO staat voor "Mail Order/Telephone Order". Dit is een vorm van card-not-present betaling, waarbij een klant de verkoper kan bellen of e-mailen om een bestelling te plaatsen en kan betalen door de betaalkaartgegevens via de telefoon of e-mail te verstrekken.

U kunt een virtuele terminal aanvragen door in te loggen op uw myPOS-account en naar het menu 'POS-apparaten' te navigeren. Selecteer vervolgens 'MO/TO virtuele terminal'. U kunt ook navigeren naar 'MO/TO virtuele terminal' in de myPOS-app (beschikbaar voor iOS of Android).

Vanwege de manier waarop kaartgegevens worden verzonden, worden MO/TO-transacties beschouwd als transacties met een hoog risico. Volgens de Card Schemes Regulations is de verkoper verantwoordelijk voor het resultaat van ingediende geschillen.

Elke aanvraag voor een virtuele terminal wordt individueel beoordeeld en er kan om aanvullende informatie worden gevraagd. Een team van deskundigen zal uw aanvraag beoordelen en bepalen of deze in aanmerking komt voor de dienst. U ontvangt binnen enkele dagen een bericht over de uitkomst van de beoordeling. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, kunt u MO/TO-transacties accepteren via uw myPOS-account, de myPOS mobiele app (beschikbaar voor iOS en Android) en al uw myPOS-apparaten.

Wij kunnen enkele van onze andere online functionaliteiten aanbevelen:

Betalingsverzoek

Met de myPOS Betalingsverzoek functie kunt u gemakkelijk geld aanvragen bij klanten over de hele wereld. U kunt uw betalingsverzoek genereren en versturen via e-mail of SMS vanuit uw myPOS-account, de myPOS-app of uw kaartbetaalmachine naar uw klanten. Daarnaast biedt myPOS u gedetailleerde rapportage over uw betalingsverzoeken, inclusief informatie of de klant het verzoek heeft bekeken en of er een betalingspoging is gedaan. Klanten worden doorgestuurd naar een beveiligde betaalgateway-pagina waar ze het betaalproces kunnen voltooien. Betalingsverzoeken worden beschouwd als de toekomst van MO/TO-betalingen, omdat ze veiliger zijn en het risico op geschillen over terugboekingen verminderen.

Payment Tag

Payment tags zijn gebruiksvriendelijke betaallinks voor meervoudig gebruik. U kunt uw Payment tag URL genereren en aanpassen met of zonder betalingsbedrag en deze vervolgens via chat-apps, SMS, e-mail of sociale media naar uw klanten sturen. De betaling wordt online afgehandeld via een eenvoudig te gebruiken afrekenpagina. Klanten kunnen ook betalingsbedragen invoeren en redenen voor de betaling opgeven.

PayLink

Geniet van de vrijheid die myPOS PayLink u geeft! Met deze functie hoeft u geen webwinkel of zelfs maar een webpagina te hebben om online betalingen te accepteren. U hoeft alleen maar een betaallink met een beschrijving, valuta en vervaldatum te genereren en deze samen met een offerte of factuur naar uw klanten te sturen. Zodra zij de link openen, worden ze doorgestuurd naar een beveiligde betalingsgateway, waar ze hun kaartgegevens kunnen invoeren en het betalingsproces kunnen voltooien.